Ikona
Bakalář
Česky English

Avantgarda 2022




Po dlouhém „covidovém“ období máme úspěšně za sebou 19.ročník AVANTGARDY – soutěže mladých módních tvůrců, která se konala tradičně na Výstavišti v Lysé nad Labem. Jako každý rok, také letos se soutěžilo ve 3 kategoriích. V kategoriích z tradičních a netradičních materiálů a v tématické kategorii, která letos proběhla ve znamení „Čtyř živlů“. K vidění byly modely zhotovené například z kůry stromů či bodláků. Žáci se svými kolekcemi předvedli notnou dávku kreativity, krejčoviny a důvtipu.
Odborná porota se skládala z módních návrhářů a výtvarníků zvučných jmen jako například Jaroslava Procházková nebo Jana Berg. Porota to letos rozhodně neměla jednoduché, jelikož se po mole prošlo neuvěřitelných 65 kolekcí ze 13 středních odborných škol z celé České republiky.
Samozřejmě jsme v této soutěži nechyběli. Naši žáci se letošního ročníku zúčastnili se 4 kolekcemi napříč všemi kategoriemi. A neodešli jsme s prázdnou. V kategorii Živly se našim žákům z 3. ročníku Designu oděvu podařilo získat 2. místo s kolekcí Eutierria. Blahopřejeme autorce Kristýně Škodové a jejímu týmu! Všem našim žákům chceme poděkovat za jejich odvedenou práci a za snahu, kterou do svých kolekcí vložili. Už se těšíme na další, jubilejní 20. ročník soutěže AVANTGARDA.

AVANTGARDA 2022_2.mśto v kategorii Živly_Kristýna Škodová_Natálie Nová a Johana Hošková.png
AVANTGARDA 2022_ backstage.jpg
AVANTGARDA 2022_ Zrození módy_3.ročník.jpg
AVANTGARDA 2022_backstage.jpg
AVANTGARDA 2022_backstage2.jpg
AVANTGARDA 2022_backstage3.jpg
AVANTGARDA 2022_backstage4.jpg
AVANTGARDA 2022_Dopadl lidstva na vodstvo_3.ročník.jpg
AVANTGARDA 2022_Eutierria_3.ročník_2.místo.jpg
AVANTGARDA 2022_Vnímání_4.ročník.jpg