Ikona
Bakalář
Česky English

Mozaika svobody



Mozaika svobody - Studenti studentům. To je akce, kterou pro studenty školy a některé vyučující připravili žáci třetího ročníku oboru Produkční činnost v umění a reklamě.
Dvě hodiny plné zajímavých aktivit připomněly všem zúčastněným, jak křehká hranice může být mezi svobodou a nesvobodou a jak je důležité se o naši svobodu a demokracii starat. Svůj program nepostavili pouze na vzpomínání, ale pestrou mozaikou a vtipným obsahem ukázali, že i důležité věci se mohou stát zábavou, pokud chcete. Studenti zhlédli reklamní spoty tehdejší doby, zkusili si vyplnit celní prohlášení (které bylo nedílnou součástí každého výjezdu za blízké hranice), zasoutěžili si v poznávací soutěži, stali se diváky čtené zkoušky divadelní hry Audience od Václava Havla a vytvořili koláž na téma svoboda. Zazpívali jsme si se studenty druhého ročníku písně od Jaroslava Hutky a Karla Kryla.
Zaznělo závěrečné slovo a zacinkaly klíče
Byla to jejich letošní první společná práce, a podle potlesku a spolupráce zúčastněných, vydařená. Držíme palce do dalších aktivit.