Ikona
Bakalář
Česky English

Mladý módní tvůrce Jihlava 2022



Po dvouleté pauze se opět otevřely brány soutěže Mladý módní tvůrce Jihlava a my jsme si nemohli nechat tradiční akci ujít.

32. ročník přinesl více než sto kolekcí, které byly výsledkem náročné práce žáků a jejich nekonečné fantazie. Zejména pak kategorie Les dala vzniknout až neuvěřitelným modelům vytvořeným z přírodnin. Obdivovali jsme velkolepé róby z listí, mechu, trav či bodláků. Fanoušci filmové ságy Star Wars si také přišli na své. V této neobvyklé kategorii se prošly po molu modely inspirované postavami Žvejkala nebo Rey. Nechyběly ale ani tradičnější kategorie, jako velmi oblíbená Volná mladá móda, Sport a prádlo nebo Pokrývka hlavy.

Naši studenti oděvního designu předvedli osm kolekcí ve čtyřech kategoriích a umístili se i na stupních vítězů v kategorii Les, za což patří veliké poděkování kolektivu třetího ročníku, zejména pak studentce Anně Wolfové, oceněné na 3. místě. V nejvíce obsazované kategorii Volná mladá móda žáci předvedli kolekci Connection od Liubov Motryn, ve Sportu a prádle kolekci Elegance na hladině od žákyně Andrey Sadové. V kategorii Pokrývka hlavy nám žáci 3. K ukázali šnečí svět – kolekce V ulitě od Anny Wolfové. Všem ostatním účastníkům soutěže rovněž patří veliké poděkování za pomoc a podporu. Už se těšíme na příští ročník, který zajisté přinese nové nápady a mnoho další kreativity.